Over ons

Wageningen heeft een rijke geschiedenis met de Tweede Wereldoorlog, ook de universiteit speelde hierin een rol. Nu bestaat Wageningen University and Research (WUR) alweer 100 jaar, daarom zal er in samenwerking met Studium Generale een historische theatervoorstelling neergezet worden, voor en door studenten. Professionele theatermakers werken samen met studenten en medewerken van Wageningen University and Research om een spectaculaire voorstelling te maken over Wageningse studenten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een enthousiaste groep studenten vormt het productieteam en zullen er alles aan doen om deze productie tot in de puntjes te verzorgen.

GETEKEND is geïnspireerd op het boek Loyaliteit in Verdrukking van historicus Onno Sinke, het boek beschrijft de ervaringen van studenten in Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schrijver Reinier Noordzij en regisseur Albert van Andel hebben in 2015 met groot succes dit boek vertaald naar de planken van de Technische Universiteit in Delft.

Nu is het duo weer terug om het verhaal van studenten in oorlogstijd te vertellen, maar dit keer over de geschiedenis in Wageningen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De cast bestaat uit vier professionele acteurs, negen studenten en twee medewerkers van Wageningen University and Research.